Bérnyomtatás

Gondold ki, és mi megtervezzük!

Tervezd meg, és mi megvalósítjuk!

Töltsd le, és mi kinyomtatjuk!

 

Hogyan lesz az ötletből kézzel fogható tárgy?

Ötlet

Ez a minimum, amit hoznod kell hozzánk. Ha van egy ötleted, akkor már van értelme felkeresned minket. Legyen az egy egyszerű kulcstartó, vagy egy komplex műszaki modell, mi segítünk megvalósítani.

Tervezés

Ha megvan az ötlet, akkor elkezdhetünk azon gondolkozni, hogyan lehet majd azt megvalósítani. A tervezés történhet fejben, papíron, lehet műszaki rajz, de egy egyszerű szabadkezes vázlat is.

Modellezés

Ha meggyőződtél róla, hogy a terved megvalósítható, akkor azt valahogy elő kell állítani 3D modell formájában. Ilyenkor még mindig lehet módosítani a terveken, sőt a tapasztalat azt mutatja, hogy általában erre szükség is van. A 3D modell az első, ami már a valósághoz közelítve mutatja az elképzelésed, gyakran ilyenkor derülnek ki az esetleges tervezési hibák.

A modell felkészítése a nyomtatásra

A 3D nyomtatásnak vannak korlátai, de ügyes tervezéssel, alkatrészekre bontással vagy kisebb áttervezéssel, ezeket a korlátokat könnyedén le lehet küzdeni. Lényegében ez az a fázis, amikor a modellt az adott gyártási környezethez (a mi esetünkben a 3D nyomtatáshoz) kell igazítani.

Felkészülés a nyomtatásra

Miután elkészült a nyomtatható modell, azt le kell fordítani egy olyan nyelvre amit, a 3D nyomtató értelmezni tud. Ezt a folyamatot hívják szeletelésnek (slicing), és a nyelv neve a G-code. A G-code minden esetben az adott nyomtatóhoz igazodik. Kicsi az esélye annak, hogy egy hozott G-code, a mi nyomtatónkon működne. Minden nyomtatónak vannak előre beállított gyári G-code generáló beállításai, valaki ezzel is megelégszik, de mi nem! Mi minden modellhez egyedileg generálunk G-code-ot, figyelembe véve az adott modell geometriáját, és a megrendelő preferenciáit. Ilyenkor állítjuk be a modell részletességét, a modell kitöltöttségét, a nyomtatási sebességeket, és a választott alapanyag tulajdonságait és még sok egyéb paramétert.

Nyomtatás

Ha elkészült a G-code, akkor lehet nyomtatni. Ez miden esetben azzal kezdődik, hogy a nyomtatót letakarítjuk, ha szükséges bekalibráljuk, és befűzzük a kívánt alapanyagot. Ha mindez megvan, kezdhetjük a nyomtatást, ami a vezérlő programban nagyon stílusosan egy Play-gomb megnyomásával indul. Ha mindent jól csináltunk, akkor csak hátra kell dőlni, és a feladat többi részét a nyomtató már elvégzi.

És, hogy miért kellett ezt mind elolvasni a bérnyomtatáshoz? Azért, hogy lásd, mi nem csak egy nyomtató kezelő személyzete vagyunk, hanem sokkal inkább egy tervező iroda, ahol a végeredményt utána kézbe foghatod. A folyamat bármelyik fázisával megbízhatsz minket, és szívesen tervezünk akár úgy is, hogy nem akarsz nálunk nyomtatni.

Megjegyzés: a hozott anyag nyomtathatóvá tétele sok esetben több időt vesz el, mint az adott modell újra szerkesztése. Ha csak a nyomtatással szeretnél megbízni minket, akkor ahhoz, hogy minimalizáld a költségeket, fontos, hogy olyan modellt hozz nekünk, ami ha geometriájában még nem is teljesen, de formátumában azért már alkalmas a nyomtatásra. Legjobban az *.STL fájlokat szeretjük, és fontos, hogy a modell zárt, szilárd (solid modell) modell legyen.

A megrendelés menete

Vedd fel velünk a kapcsolatot email-en, telefonon! Mondd el, vagy írd le nekünk, mit szeretnél megvalósítani, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Ezután készítünk neked egy egyéni és részletes árajánlatot. Ha megfelel az árajánlat, akkor neki állunk és néhány napon belül kézbe veheted a modellt.

Elérhető technológiák

FDM, SLS, SLA, Renishaw vákuumöntés

Referenciák